Sfaturi pentru sudura MIG – Miller Electric

Întotdeauna citiți și respectați precauțiile de siguranță și instrucțiunile de operare din manualul deținătorului de produs.

1. Mențineți o lungime a firului liber de 6.5 -9.5mm (sarma ieșit de la vârful tubului de contact).

 Prea scurt

Normal
Prea lung

2. Pentru metale subțiri folosiți o sârmă cu diametru mai mic. Pentru metale mai groase folosiți o sârmă mai mare și un aparat mai puternic. A se vedea recomandările aparatului pentru a determina capacitatea de sudură

3. Folosiți tipul corect de sârmă pentru metalul de bază pe care îl sudați. Folosiți sârmă de oțel inoxidabil pentru oțel inoxidabil, sârmă de aluminiu pentru aluminiu și sârmă de oțel pentru oțel.

4. Folosiți gazul protector corespunzător. CO2 este bun pentru suduri penetrante pe oțel, dar s-ar putea să fie prea fierbinte pentru metale subțiri. Pentru tipuri de oțel mai subțire folosiți 75% argon/25% CO2. Pentru aluminiu folosiți doar argon. Pentru oțel inoxidabil puteți folosi un amestec triplu (heliu + argon + CO2).

5. Pentru oțel există două tipuri obișnuite de sârmă. Folosiți o clasificare AWS ER70S-3 pentru suduri universale economice. Folosiți sârmă ER70S-6 dacă este nevoie de mai mulți dezoxidanți pentru a suda pe oțel murdar sau ruginit. (Consultați Diagrama 6. Sârmă de sudură.) 

Sarma SG2/SG3 – otel carbon ER70S-6

 • Trebuie folosită cu CO2 sau 75% Argon/25% (gaz protector C-25 sau C18)
 • CO2 este economic și are o penetrare mai profundă.
 • 75% argon/25% CO2 produce mai puțini stropi, iar cordonul are un aspect mai bun
 • Folosire în interior fără vânt.
 • Pentru caroserii de mașini, productie, fabricare.
 • Sudează materiale mai subțiri decât sârmele tubulare

Sarme tubulare cu autoprotectie E71TGX

 • Nu este necesar gaz de protecție
 • Excelent pentru suduri în aer liber, în condiții de vânt
 • Pentru materiale murdare, ruginite, vopsite
 • Mai fierbinte decât sârma solidă, sudează materiale până la calibrul 18 și mai groase

Aluminiu ER5356

 • Trebuie folosit argon ca gaz protector.
 • Se recomandă folosirea cu pistoale cu bobină pentru a obține cele mai bune rezultate sau folosirea tub ghidaj de teflon si pistolete de 3m
 • 5356 mai dur pentru suduri mai puternice și o alimentare mai bună. 

Oțel inoxidabil ER308L

 • Trebuie folosit cu Trimix (Heliu/Argon/CO2) sau cu gaz protector Ar98/CO2
 • Pentru metale de bază inoxidabile 301, 302, 304, 305 și 308.

6. Pentru un bun control asupra cordonului de sudură, mențineți sârma îndreptată către marginea din față a băii de sudură.

7. Când sudați în altă poziție (sudură verticală, sudură orizontală sau sudură peste cap), mențineți baia de sudură mică, pentru a avea un control bun asupra cordonului de sudură și folosiți sârma cu cel mai mic diametru posibil.

8. Asigurați-vă că tubul de contact, manșonul pistolului și rolele motoare sunt adecvate pentru dimensiunea sârmei pe care o folosiți.

9. Curățați ocazional manșonul pistolului și rolele motoare și mențineți duza pistolului curată și fără stropi. Înlocuiți vârful de contact dacă este blocat sau dacă alimentează prost.

10. Țineți pistolul cât mai drept posibil atunci când sudați, pentru a evita alimentarea defectuoasă cu sârmă.

11. Folosiți ambele mâini pentru a stabiliza pistolul atunci când sudați. Faceți acest lucru ori de câte ori este posibil. (Acest lucru este valabil și pentru sudura cu electrozi și TIG și pentru tăierea cu plasmă).

12. Mențineți tensionarea pe alimentatorul de sârmă și presiunea pe rolele motoare suficient de strânse cât să alimenteze cu sârmă, dar nu strângeți prea tare.

13. Păstrați sârma într-un loc curat și uscat atunci când nu sudați, pentru a evita contaminarea cu substanțe care afectează calitatea sudurii.

14. Folosiți DCEP (polaritate inversă la curent continuu) la sursa de alimentare.

15. Tehnica prin tragere vă asigură o penetrare mai bună și realizarea unui cordon mai îngust. Tehnica prin împingere are o penetrare ceva mai mică și realizează un cordon mai lat

16. Când faceți o sudură în colț, piciorul sudurii trebuie să fie egal cu grosimea pieselor pe care le sudați.

17. Comparați sudura dumneavoastră cu fotografiile pentru a determina ajustările corespunzătoare.
Sudură bună
Deplasare prea rapidă
Deplasare prea lentă
Tensiune prea joasă
Tensiune prea mare
Amperaj prea mic
Amperaj prea mare
Fir liber mai scurt, fără gaz
Despre Detop
Compania noastra comercializeaza echipamente, utilaje si accesorii industriale, avand ca importator principal Miller Electric USA. Pentru a veni în întâmpinarea cererii clienților și a oferi soluții complete am dezvoltat un departament de consultanță on-site pentru alegerea produselor și o echipă tehnică certificată de producători disponibilă pentru intervenții în toată țara, cât și o gamă variată de echipamente, utilaje, accesorii pentru diferite sectoare indistriale.
Contact Detop
Urmareste-ne